Naslovna Pametna kuhinja Najbolji pametni kućni aparati za 2022

Najbolji pametni kućni aparati za 2022

2699
0
Pametni kuhinjski aparati
Pametni kuhinjski aparati

Pametne sprave u vašoj kuhinji će vam pomoći da kuvate kao vrhunski kuvari. Uz tehnologiju i povezanost pametnih kuhinjskih aparata svaki vaš korak u procesu kuvanja će biti lak i savršen.

Postoje načini kuvanja uz pomoc vašeg telefona i ne ukljucuje isporuke putem aplikacije. Ako volite kuvanje i tehnologiju,povezani aparati i kuhinjski uredjaji idealni su gadzeti za vaš pametni dom. Oni mogu automatizovati process kuvanja,obaveštavati vas o napretku vašeg kuvanja ili se jednostavno uveriti da li pravilno sledite recept.

Pametni kuhinjski dodaci su raznovrsni kao i svaki kuhinjski aparat. Postoje široki, višenemenski uredjaji poput pametnih štporeta. Postoje specifični, ali uobičajeni uredjaji poput pametnih aparata za kafu. Postoje i jedinstveni, ali neverovatno korisni aparati za koje, možda, niste ni čuli, ali koji bi dobrodošli u vašoj kuhinj. Bilo da da u svojoj kuhinji samo kuvate kafu ili pečete kiflice, postoji aparat koji vam moze olakšati kulinarski život.

Pametni šporet
Pametni šporet

Korisni gadžeti u pametnoj kuhinji

Ne morate da menjate aparate da bi ste imali pametnu kuhinju. Povoljni pametni uredjaji koji se lako skladište poput pametnnih termostata mogu poboljšati vaše kuvanje. Takodje, možete ih ušuškati u svoje fioke i ormare kada ih ne koristite.

Na primer, monitor pametnog termostata je povezan sa Bluetot-om koji koristi bežične sonde za merenje temperature mesa tokom vašeg kuvanja. Ne morate čak ni da gubite vreme i stalno proveravate temperature jer se povezuje sa aplikacijom na vašem mobilnom uredjaju kako bi vas obavestio da je nešto dostiglo željenu temperaturi i da li je kuvanje gotovo.

Potopni cirkulatori

Sous vide je relativno nova tehnologija kuvanja koja je postala posebno popularana u poslednjih par godina. Još jedan pametni aparat koji nam pomaže u kuhinji.

Kuvanje Sous vide-a uključuje vakuumsko zatvaranje hrane i potapanje u šerpu sa vodom na vrlo preciznoj temperaturi . Proces zaptivanja osigurava da se ne izgubi vlaga, a temperature vode osigurava da se hrana ne može prekuvati.

Rezultat je mekana,svršeno kuvana hrana.

Hranu na ovaj način možete pripremati koristeći pametni uredjaj Sous vide sa sopstvenim posudom, ili jednostavno ga uronite sa strane posude za pripremanje hrane. Postoji nekoliko vrsta potapajucih cirkulatora. Njihov dizajn i kontrole su razlicite, ali svi rade ono za šta su i napravljeni, zagrevaju vodu do željene temperature.

Sous vide / pripremanje hrane za početnike

Pametne pećnice

Na vašem kuhinjskom pultu, moze se naći mesta za još poneki pametni, visokotehnološki aparat, koji će obavljati posao umesto vas. Na primer, parna pećnica je super funkcionalna višenamenska pametna pećnica sposobna za pečenje, prženje i kuvanje hrane na pari kroz kontrolu aplikacija i KR kodove.


Druge pametne pećnice su slične slična i mogu imati ekran osetljiv na dodir i aplikacije koja vam omogućava pristup biblioteci recepata i podešavanja za kuvanje.


Tu je još i pametna mikrotalasna pećnica koja umesto direktne kontrole aplikacije jednostavno reaguje na Alex glasovne funkcije.

Ide veće

Ukoliko ste u mogućnosti, možete nabaviti i pametne verzije velikih uredjaja. Kompanije LG i Samsung već rade na povezanim pametnim frizderima i pećnicama. Neki vam omogućavaju da proverite njihov status putem mobilnog uredjaja kako biste bili sigurni da stvari rade ispravno i da imate dovoljno leda.

Drugi imaju svoj ekran osetljiv na dodir i mogu da funkcionišu kao komunikacioni centar za vaš pametni dim, pa čak i da imaju kamere unutra kako biste videli šta vam nedostaje za kupovinu. Ovi veći pametni uredjaji nose i veći trošak, ali s druge strane dobijate ekvivalentni pametni uredjaj, u smislu dizajna, kvaliteta izrade i karakteristika.

Za kuvanje na otvorenom,predjite na najbolje pametne spravice za roštilj I roštilj.

Ako želite da poboljšate vaše kuvanje i date sebi više vremena da uživate u nekim drugim stvarima pametni aparati i uredjaji su rešenje za bolji i lakši  život.