Naslovna Pametne kuće Pametna rasveta – Put ka savršenom osvetljenju (sve što treba da znate)

Pametna rasveta – Put ka savršenom osvetljenju (sve što treba da znate)

1502
0
Upravljanje pametnim osvetljenjem
Upravljanje pametnim osvetljenjem putem mobilne aplikacije

U današnjem tehnološki naprednom svetu, sve više se pažnje posvećuje pametnim sistemima i uređajima koji olakšavaju život i unapređuju kvalitet svakodnevnog življenja. Pametne lampe i pametna rasveta su jedan od takvih sistema koji pružaju neograničene mogućnosti za osvetljenje vašeg doma ili poslovnog prostora.

Pametne plafonjere – Čarobno osvetljenje na vašem plafonu

Pametne plafonjere su savršeno rešenje za osvetljenje vašeg doma ili poslovnog prostora. Ova napredna tehnologija vam omogućava da kontrolišete osvetljenje na vašem plafonu preko aplikacije na svom pametnom telefonu ili tabletu. Ne samo da vam omogućavaju da podešavate jačinu svetlosti, već vam takođe daju priliku da odaberete između različitih boja i efekata.

Pametne led trake – Flexibilna alternativa za osvetljenje

Pametne led trake su izuzetno popularne zbog svoje fleksibilnosti. Mogu se instalirati na bilo koju površinu u vašem domu ili poslovnom prostoru i pružaju jednostavno i efikasno osvetljenje. Korišćenjem aplikacije na svom pametnom telefonu ili tabletu, možete da kontrolišete boju i jačinu svetlosti, kao i da dodate različite efekte.

Pametne led sijalice – Učinite vaše osvetljenje inteligentnim

Pametne led sijalice su jednostavne za instaliranje i omogućavaju vam da kontrolišete svetlost u vašem domu ili poslovnom prostoru preko aplikacije na svom pametnom telefonu ili tabletu. Ova tehnologija vam omogućava da podešavate jačinu svetlosti, boju, kao i da dodate različite efekte.

Pametna rasveta
Devojka upravlja pametnom rasvetom preko mobilne aplikacije

Povezivanje i upravljanje pametnom rasvetom

Kao što smo već napomenuli pametna rasveta vam omogućava da podešavate i kontrolišete osvetljenje u vašem domu ili poslovnom prostoru uz pomoć aplikacije na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Ali ostaje pitanje kako? Kako da se instaloram pametnu rasvetu, kako da je povežem sa celim sistemom i na kraju kako da upravljam njom? Pokušećemo da vam pomognemo sa odgovorima na ova pitanja.

Ova tehnologija se sastoji od pametnih lampe, pametnih plafonjera, pametnih led traka i pametnih led sijalica koje se povezuju na bežični mrežni protokol kako bi se omogućilo upravljanje osvetljenjem sa bilo kog mesta uz pomoć uređaja sa internet konekcijom.

Instaliranje pametne rasvete može da bude jednostavno i lako, ako koristite pravilno uputstvo. Najpre, morate da odredite koje delove vašeg doma ili poslovnog prostora želite da osvetlite pametnim sistemom i koliko će lampe, plafonjera, led traka ili led sijalica biti potrebno za to. Zatim, potrebno je da nabavite odgovarajuće opremu, uključujući pametne lampe, plafonjere, led trake i sijalice, kao i kontrolnu jedinicu koja će vam omogućiti da upravljate osvetljenjem preko aplikacije na vašem pametnom uređaju.

Nakon što ste instalirali sve potrebne uređaje, potrebno je da ih povežete na vašu bežičnu mrežu. To se može izvesti pomoću QR koda na kontrolnoj jedinici ili upisivanjem mrežne lozinke u aplikaciju na vašem pametnom uređaju. Kada su svi uređaji povezani, možete početi da upravljate osvetljenjem u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Pogledajte snimak kao povezati pametnu sijalicu sa Google Home

Pametna rasveta vam omogućava da podešavate jačinu svetlosti, boju i različite efekte. Možete takođe da podesite vreme kada će se lampe, plafonjere, led trake ili sijalice paliti i gasiti. Ukoliko koristite pametne lampe, možete da ih podesite da se pale i gase u skladu sa vašim svakodnevnim aktivnostima. Takodje, možete povezati vašu pametnu rasvetu sa ostalim pametnm uredjajima pomoću odgovarajućeg smart hub-a kao što su:

  • Amazon Echo Dot
  • Google Nest Hub
  • Samsung SmartThings Hub
  • Apple HomeKit
  • Xiaomi smart home hub

Više o hub-ovima pročitajte ovde.

Povezivanje sa ostalim uredjajima kao što su senzori vam mogu značajno olakšati život.

Najpoznatiji brednovi pametne rasvete

Postoji nekoliko poznatih brendova za pametnu rasvetu, uključujući:

  1. Philips Hue – Ovaj brend se smatra jednim od pionira u oblasti pametne rasvete i nude širok spektar proizvoda, uključujući lampe, plafonjere, led trake i sijalice.
  2. LIFX – Ovaj brend se fokusira na proizvodnju visokokvalitetnih pametnih sijalica sa jakim i živopisnim bojama.
  3. TP-Link – Ovaj brend proizvodi širok spektar proizvoda za pametnu rasvetu, uključujući smart LED lampe, plafonjere, kontrolnike i druge proizvode.
  4. Sylvania – Ovaj brend nudi širok spektar proizvoda za pametnu rasvetu, uključujući lampe, plafonjere, led trake i druge proizvode.
  5. GE – Ovaj brend proizvodi širok spektar proizvoda za pametnu rasvetu, uključujući lampe, plafonjere, kontrolnike i druge proizvode.

Ova su samo neka od najpoznatijih brendova u oblasti pametne rasvete i postoje mnogi drugi koji proizvode visokokvalitetne proizvode. Važno je odabrati brend koji odgovara vašim potrebama i željama.